Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött gomba (zalai pásztor módra)

2011.08.23

Itt a nyár, a gombaszezon. De mit csináljunk a gombával? A pörkölt már a könyökünkön jön ki, gombalevest is főztünk már. Töltsük meg! De ne "hagyományos" tölteléket használjunk, legyünk kicsit ínyencek.

 

Hozzávalók:

16 gombafej

40 dkg juhtúró

1/2 csomó kapor

1/2 dl tejföl

1 tojás

kevés zsíradék

5 dkg sajt

 

1. A gombafejeket tisztítás után előfőzöm és lecsöpögtetem.

2. Áttöröm a juhtúrót. Az apróra vágott kaprot, a tejfölt és a tojást belekeverem.

3. A gombafejeket tepsibe rakom és megtöltöm. Reszelt sajttal megszórom és forró sütőben pirosra sütöm.

 

Ha még nem fogyott el a gombád vagy sok volt az apró amit nem tudtál megtölteni, figyelmedbe ajánlom a következő receptem.

https://mesekonyha.eoldal.hu/cikkek/receptek/alabardos-szelet.html

 
 

 


Utolsó kép



Statisztika

Online: 1
Összes: 24490
Hónap: 319
Nap: 9