Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldfűszeres hal

2011.12.07

 

A karácsony nem múlhat el hal nélkül. Íme, az én halvacsorám.

 

Hozzávalók:

60 dkg tengeri halfilé

1 citrom leve

20 dkg kockázott bacon

2 közepes fej vöröshagyma

3-4 paradicsom

zöldfűszerek (lehetnek frissek vagy szárítottak): petrezselyemzöld, snidling, kapor, tárkony, zsálya

2 dl tejföl

fehérbors

 

1. A halfiléket megmosom, leitatom, citromlével meglocsolom és állni hagyom.

2. A kockára vágott szalonnát kiolvasztom, hozzáadom a szintén kockára vágott hagymát és üvegesre pirítom.

3. A szalonnás hagyma felét egy tűzálló tál aljára terítem és beborítom a felszeletelt paradicsommal.

4. A paradicsomra fektetem a halfiléket, amit leöntök a fűszeres tejföllel, majd a tetejére szórom a szalonnás hagyma másik felét.

5. Előmelegített sütőben, lefedve sütöm.

 

A fűszeres tejföl elkészítéséhez a pontos arányokat nem tudok megadni, ezért készítése közben gyakran kóstolgasd és keresd meg a szád ízének leginkább megfelelő összetételt.

 

 

 

 
 

 


Utolsó kép



Statisztika

Online: 1
Összes: 29843
Hónap: 109
Nap: 1